Oala sub presiune, de 9 litri la
www.TheGift.ro
Oala sub presiune de 9 litri poate fi folosita pe orice tip de aragaz sau plita, inclusiv cele cu inductie.
Cu oala sub presiune gatiti intr-un timp record alimente precum fasolea, soia, carnea de pasare de curte, de vita si alte alimente care pana acum necesitau durata de fierbere de cateva ore.
Cu oala sub presiune timpul de fierbere se reduce mult, in plus vitaminele si mineralele raman in mancare si nu se vor evapora odata cu aburul, mancarea pastrandu-si gustul natural.
Informatii aditionale oala sub presiune de 9 litri:- fabricata printr-o tehnologie avansata, din otel inoxidabil de cea mai buna calitate;
- capac flexibil, usor de utilizat, care se inchide etans, inlocuind cu succes capacele greoaie din cauciuc ale oalelor de gatit sub presiune traditionale;
- dubla siguranta: supapa pentru reglarea presiunii si supapa de siguranta;
- baza triplustratificata, pentru distribuirea uniforma a caldurii.
Oala functioneaza sub presiune necesitand atentie si indemanare in folosirea ei:
- Verificati daca oala a fost corect inchisa inainte de folosire;
- Cand folositi un aragaz electric cu plita asigurati-va ca diametrul oalei este egal sau mai mic decat plita.
- Cand gatiti pe sticla sau ceramica, asigurati-va ca suprafata este curata si neteda;
- Cand folositi gazul, asigurati-va ca flacara nu depaseste diametrul oalei;
- Puneti capacul pe oala in timp ce sistemul de prindere este deschis;
- Ridicati manerul ca sa asezati capacul si inchideti-l prin apasare ferma;
- Daca nu se inchide capacul inainte de a pune oala pe foc, verificati daca sistemul de prindere (clestii) sunt inchisi sau nu;
- Nu folositi oala in cuptor;
- Manevrati oala cu atentie atunci daca acesta este sub presiune;
- Nu folositi oala sub presiune pentru alte scopuri decat pentru ce a fost creata;
- Oala sub presiune nu se foloseste fara lichid;
- Nu supraumpleti oala,respectati semnul de MAX. inscripionat pe aceasta;
- Umpleti doar pe jumatate oala sub presiune atunci cand folositi alimente care se umfla la fierbere precum: orez, legume uscate etc.
- Nu deschideti oala fortat, asigurandu-va mai intai ca presiunea a scazut;
- Verificati daca valvele (supapele) sunt la loc inainte de folosire;
- Tineti oala sub presiune departe de copii.
Cand ati terminat de gatit, puteti folosi 2 metode diferite de racire:
1. Scadeti presiunea incet, ridicand valva de vapori, atentie la iesirea acestora;
2. Scadeti presiunea repede, punand oala sub jet de apa rece.
Mod de depozitare: se intoarce capacul cu fata in sus.
Duratele de fierbere pentru diferite alimente:
- vita si porc 45-50 min
- oaie 35-40 min.
- gaina 35-40 min.
- pui 20-25 min.
- fasole 20-25 min.
- pastai fasole 20-25 min.
- vinete 10-15 min.
- cartofi 10-15 min.
- zarzavat 8-15 min.
Capacitate: 9 litri.Informatiile publicate apartin site-ului
www.TheGift.ro